WordPress Sağ Tık ve Kopyalama Engelleme

Web sitesinde içerik paylaşanların en büyük sıkıntısıdır, saatlerce emek verip hazırladıkları yazıların ve resimlerin başkaları tarafından kopyalanıp kullanılmasıdır. Bugün wordpress siteleri için sağ tık engelini sağlayan çok kullanışlı bir eklentiden bahsedeceğim ve tavsiye edeceğim.

Bu eklenti ile ziyaretcileriniz sağ tık yapamacak ve sağ tık yaptıklarında sizin belirleyeceğiniz bir uyarıyı görecekler.

WordPress Sayfanın içeriğinin kopyalanması ve Sağ Tık Nasıl Engellenir ?

Admin panelimizde Eklentiler sayfasını açıyoruz. Yeni Ekle diyoruz. Arama çubuğuna “WordPress Copyprotect” yazarak karşınıza ilk gelen eklentiyi yükleyip, etkinleştiriyoruz.

Kurma işlemi bu kadar basit ve ayarlar bölümüde gayet basit ve kullanışlıdır. Ayarlar menüsünden size uygun olan seçenekleri seçip save setting diyorsunuz ve işlem tamamdır.
Artık sağ tık sitenizde çalışmayacaktır. Ayarlar menüsü açıklamaları alttaki gibidir.

Bugünlük bu kadar, görüşmek üzere…

Ayarlar menüsü görünüm

Disable right mouse click: Sağ tıklama için seçilecek ayarlardır. En üstteki seçeneği seçerseniz sağ tık engeli yapılmaz. Bir altında sağ tık engeli olur fakat kullanıcı sağ tık yaptığında ona mesaj gösterilmez. En alt seçenekte ise kullanıcı sağ tık yaptığında sizin message bölümüne yazdığınız uyarı gözükecektir.

Disable text selection: Kullanıcıların yazıları işaretleyerek seçmesine engel olan ayardır. Burayı aktif ederseniz okuyucular sayfanızdaki metinleri seçemezler. Eğer aktif etmezseniz metni seçip klavyeden ctrl + c kısayolu ile kopyalama yapabilirler.

Display protection information: Kullanıcın ekran yakalama ve print screen yapmasını kısıtlar.

User Setting: Bu ayarda ise geçerli ayarların hangi okuyucuları etkileyeceği belirlenir.

  • En üsttekini seçerseniz adminlere ve yöneticilere uygulanmaz.
  • İkinci seçenekte login olan kullanıcılara uygulanmaz.
  • En alttaki seçenekte ise bütün kullanıcılar, adminler dahil bu kurallardan etkilenir.
5/5 - (4 votes)

Bir yanıt yazın