Lezzetli İstiridye Mantarı ve Faydaları

Son zamanlarda yaygınlaşan ve kolay ulaşılabilir konumdaki istiridye mantarı lezzet olarak kırmızı ete rakiptir. Tat olarak oldukça benzeşirler ama oldukça ekonomiktir. Bugün bu güzel besinin yararlarından bahsedeceğiz. Haydi başlayalım.

Antibiyotik özelliği vardır

Antibakteriyeldir, bu sayede çeşitli hastalıkları engeller. Gribal enfeksiyonlarda ya da soğuk algınlıklarında ilaç kullanmak istemiyorsanız düzenli olarak istiridye mantarı yiyebilirsiniz. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

Kandaki kolesterol değerini dengeler

Yapılan araştırmalar gösteriyorki istiridye mantarı içinde bulunan levostatin sayesinde vücuttaki kolesterol oranı dengelenir. Hatta kolesterol ilaçlarının bazılarında istiridye mantarı kullanıldığı bilinmektedir.

İstiridye Mantar

Sindirim sistemini destekler

Lifli bir besin kaynağıdır. Bu sayede kabızlığa çözüm olur.

İyi bir antioksidan kaynağıdır

Araştırmalar gösteriyorki istiridye mantarı içerisindeki bileşenler hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor ve vücuttaki serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engeller. Kanser hastalığıyla mücadele etmek için yardımcı besin olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Kansızlığı önler

Demir yönünden zengin olan istiridye mantarı, anemi hastası olan kişilere önerilir. Demir eksikliği olan insanlar içinde şiddetle tavsiye edilmektedir. Et pahalı olduğundan ve fazla tüketilemediğinden dolayı yeterli düzeyde demir alamadığını düşünen kişiler daha ucuza temin edebilecekleri istiridye mantarını tüketerek gereksinim duymuş oldukları demiri alabilirler.

Besin değeri yüksektir

Ayrıca istiridye mantarı içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer almaktadır. B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa b vitaminini istiridye mantarından temin edebilirsiniz.

Tadına bakmadıysanız birgün mutlaka bu lezzetli besini denemenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dilerim.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın