İnanılmaz Lezzetli 7 Tatlımız

Tatlı severler haydi ekran başına, bu yazıyı okuduktan sonra diyetteyseniz bozabilirsiniz benden söylemesi. Sonra diyet bozuldu diye bana kızmayın lütfen.

Öyleyse lafı kısa kesip enfes tatlılara geçelim, ne dersiniz…

Saray Lokması Sultanlara Layık

Osmanlı’dan günümüze miras kalan önemli lezzetlerden biridir saray lokması. Özellikle son zamanlarda giderek popüleritesini artıran lokma iştah kabartmaya yüzyıllardır devam ediyor. Şerbetli tatlı sevenler lokmaya asla hayır diyemeyecek!

Lokma

Şambali Tatlısı

Şambali tatlısının yapımı son derece kolay lezzeti ise bir o kadar büyüktür. Görüntüsü de tadı kadar iddialıdır. Hem pratik hem lezzetli daha ne olsun…


Şambali Tatlısı

Laz Böreği Efsanesi

Diğer tüm böreklere açık ara fark atar! Adı börek diye geçer ama aslında kendisi muhallebili, şerbetli harika bir yöresel tatlıdır. Denemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. Hayran kalınabilinesidir.


Laz Böreği

Künefe

Anlatmaya gerek duymuyorum. Bence sizinde pek ihtiyacınız yok şu güzelliğe bakar mısınız arkadaşlar.


Künefe

Limon Şerbetli Dost Keki

Ev davetlerinin vazgeçilmezi, ustalıkta ya da çıraklıkta her zaman el üstünde olan lezzet kektir. Üstelik bu kek birde limon şerbetliyse off diyorum.


Limon Şerbetli Kek

Şekerpare

Türk mutfağının nefis ve efsanlerinden biride şekerparedir, özel günlerin ve hanımların gövde gösterilerinin vazgeçilmezidir. Sade görüntüsü altındaki lezzet şerbetinin kalitesi ve kıvamıyla doğru orantılıdır.


Şekerpare

Kıbrıs Tatlısı

Cevizli keki, muhallebisi ve şerbetiyle süper üçlüyü oluşturuyor, Kıbrıs Tatlısı. Son dönemde bu tatlınında popülerliği artmış ve aranılan hale gelmiştir.


Kıbrıs Tatlısı

Eee bu kadar anlattık artık bir kaçamak yapıp kendinize bir tane tatlı ısmarlarsınız.


Kalın sağlıcakla…

5/5 - (13 votes)

Bir yanıt yazın