Baykan Kombi Ntc Sensörü Değişimi

Merhabalar,

Bugün size başımdan geçen trajikomik bir tamir olayından bahsedeceğim. Başlıktanda anlaşılacağı üzere kombimi tamir ettim. Bu süreçte nasıl sorunlar yaşadığımı sizlere aktaracağım ki sizlerede faydası olsun.

Baykan Ay Kombi

Öncelikle kombinin ( Baykan Ay ) sıcak suyu, kesintili olarak yani başta sıcak sonra soğuyup sonra tekrar sıcak şeklinde gönderdiğini gözlemledim. Hemen aklıma klasik olarak kart arızası geldi ve bu durum masraf kokuyor dedim.

Sonra araştırmaya koyuldum ve sorunun minicik bir parça olan ntc sensörü kaynaklı olduğunu keşfettim. Gözlemlerimde kombinin suyu ısıtmamasına rağmen su sıcaklını 60-70 derecelerde göstermesi dikkatimi çekmişti. Bu keşfi doğrulamak için kombinin içini açtım ve ntc sensörünün fişini çekince hatanın devam ettiğini gözlemledim.

Ntc sensörü

Artık suçluyu bulmuştum fakat şimdi bu sensörü nereden bulacaktım. Birkaç kombiciyi aradım sensöre 90-150tl arası fiyat takmaya 100-250tl arası fiyatlar istenince biraz şaşırdım açıkcası ve kararımı verdim. Tamiri ben yapacağım.

Sonrasında internette yaptığım araştırmalarda ntc sensörünün kalitelisinin 20-25tl civarı olduğunu gördüm ve Ostim’e gidip toptancısından satın aldım.

Eve gelip eski sensörü dikkatlice söktüm ve sensörün üstünün fazlaca kireçli olduğunu gördüm. Zımparayla kireci alıp takınca eski sensöründe çalıştığını gördüm. Ama sağlam olsun diye onu yedeğe alıp sıfır sensörü montajladım.

Ntc Sensör Yeri – Baykan Kombi

Ve sonuç mükemmel mis gibi oldu. Size tavsiyem bu tip işlerden anlıyorsanız, başarabileceğinizi unutmayın. En kötü ihtimal birşeyleri kırıp bozmadan servisi çağırırsınız.

Kalın sağlıcakla. :)

5/5 - (3 votes)

Bir yanıt yazın