ADATA 256GB SU800 SSD 2.5” İncelemesi

Merhabalar,

Bugün ADATA’nın performanslı ve nispeten diğer markalara göre uygun fiyatlı 560mb/520mb SATA3 hızlarındaki ssd hardiskini inceleyeceğiz.

Ssd’yi yaklaşık 8 senelik bir Asus i5 6gb ramli notebook üzerine altta temsili resimde göreceğiniz gibi üstünde bulunan hdd sökerek montajladık.

temsili foto

Montajlama işlemi sonrasında temiz bir windows 10 kurulumu gerçekleştirdik. Windows 10 kurulumu yaklaşık 8-10dk sürdü. Sonrasında bilgisayarımızı ilk olarak açmayı başardık.

Güncelleme işlemlerine geçmeden önce size bilgisayarın açılış süresi hakkında hemen bilgi vermek istiyorum. Normalde yani eski hdd (5400rpm seagate) ile yaklaşık 1 dakikada açılan 8 senelik bilgisayar yaklaşık 10 saniye gibi bir sürede şıp diye açılıyor.

Kısaca eski notebook bilgisayarlarınızda sadece hardiski değiştirerek (250tl-500tl arası) yaklaşık 6-8 kat daha hızlı pc açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca yapmış olduğumuz çeşitli program ve oyun testlerinde de bu hız ve kararlılık devam etti. Yani şöyle diyebiliriz, bilgisayar daha yeni i5 olduğunu hissetmiş olabilir. :)

Bu incelememizin sonuna geldik. Önümüzdeki incelemelerde video çekerek bilgi paylaşmaya başlamayı düşünüyoruz.

Şimdilik hoşçakalın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın