İnternette Anonimlik Kavramı

Yıllar geçtikçe, İnternetteki anonimlik en önemli konulardan biri haline geldi, öyle ki günümüzde etrafta hiçbir iz bırakmamamıza yardımcı olacak çok çeşitli araçlar var. Çevrimiçi ortamda görünmez olma ihtiyacı yalnızca siber suçluların ayrıcalığı değildir: dünyanın bazı bölgelerinde (Çin, Suudi Arabistan, İran veya Kuzey Kore gibi) hükümet sansürü o kadar güçlüdür ki, Anonimlik kamu veya özel casus servisleri ve Ölüm Cezasının hala uygulandığı ülkelerde cezalardan kaçınmak için gereklidir.

Dünyanın geri kalanında, anonimlik başka senaryolar için yararlı olabilir, örneğin belirli bir şirketin kötü çalışma koşullarını veya sorgulanabilir iç politikalarını bildirmek ve ayrıca güçlü bir analitik sistemin dışında, özel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçınarak ağı kullanmakta özgür olmak için kullanılabilir. Anonim kullanımlar yaparsak internet sağlayıcılar ya da büyük siteler ne alıp sattığımız, neyi sevip neyi sevmediğimiz hakkında bilgi toplayamaz, böylece büyük küresel güçler tarafından yürütülen kitlesel sosyal deneylerden kaçınabiliriz.

Anonimlik, bilgisayar korsanları, yani dijital aktivizm uygulayanlar için de temel bir özelliktir. Bir örnek, Anonymous hareketidir ve bu tür bir isim, çevrimiçi protestolar sırasında izlenemez olma ihtiyacını açıkça yansıtır.

BT yapınızı güvence altına almanız gerekiyorsa, aslında başka bir iyi neden daha düşünmelisiniz: önleme aracı olarak anonim olmak, potansiyel olarak herhangi birinin saldırısına uğrayabileceğiniz İnternet’te herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmak. Bunun yerine, BT soruşturma alanında çalışıyorsanız, siber suçluların saldırılarını gerçekleştirmek için kullandıkları araçları anonim kalarak ve kontrollerden kaçınarak bilmek ilginizi çekebilir.

Sonraki yazılarımızda “Nasıl anonim olunur ?” konusundan bahsedeceğiz. :)

5/5 - (4 votes)