ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Siber Güvenlik Araçları Listesi

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) Cuma günü , kuruluşların kötü niyetli saldırıları azaltmasını, tespit etmesini ve etkin bir şekilde yanıt vermesini ve güvenlik duruşlarını daha da iyileştirmesini sağlamak için ücretsiz araçlar ve hizmetler listesini yayınladı.

CISA Direktörü Jen Easterly, “Hem kamu hem de özel birçok kuruluş, hedef açısından zengin ama kaynak açısından fakirdir,” dedi. “Bu listedeki kaynaklar, bu tür kuruluşların mevcut yüksek tehdit ortamında özellikle kritik olan güvenlik duruşlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

Araçlar listesi, CISA tarafından siber tehditlerle mücadele etmek ve kuruluşların yazılımdaki güvenlik kusurlarını yamalayarak, çok faktörlü kimlik doğrulamasını uygulayarak ve kötü uygulamaları durdurarak esnekliği en üst düzeye çıkarmak için temel önlemleri almasına yardımcı olmak için başlatılan bir dizi girişimin en sonuncusu.

Listeye ve ilgili araçların kullanım amaçlarının kısaca açıklanmış olduğu kataloğa alttaki link üzerinden erişebilirsiniz.

Liste ve Katalog Link: https://www.cisa.gov/free-cybersecurity-services-and-tools

Mutlu günler dilerim. :)

Rate this post