com.tr Uzantılı Hosting Almak Zor Mu?

Merhabalar,

Birçok kişinin merak ettiği ve kulaktan dolma bilgiler ile com.tr uzantısı çok zor alınıyor ya da çok pahalı efsanesini artık bir kenara bırakıyoruz.

Evet söylendiği gibi com.tr uzantısı almak biraz uğraştırıcı. Öncelikle .co , .net , .xyz , .ml , .site , .biz gibi uzantılar alınca herhang bir ek bekleme süresi olmadan ve ayrı bir güvenlik soruşturmasına gerek kalmadan alan adınız, ilgili kayıt sonrasında kısa sürede etkinleşiyor. Com.tr uzantısında ise ek güvenlik doğrulamaları ve evraklar gerektiği için süreç bir nebze daha uzun oluyor. Hosting firmanız işi biliyorsa ve haftaiçi ise işiniz daha hızlı 1 gün içinde tamamlanabilir. Çünkü sorgulamalar nick.tr aracığıyla gerçekleştiriliyor ve mesai saatleri içinde tabi. Kişiler için nüfus cüzdanı ve alan adının kendi adı olması şartı bulunmaktadır. Şirketler ise evraklarını ve isim, ünvanlarını belgeleyerek com.tr alan adına kavuşabiliyor.

Yani uzun lafın kısası hosting firmanız işi biliyorsa ve sizi güzel bilgilendirip başvuru sürecini hızlandırırsa (eksik evrak v.b. olmadan) işleriniz gayet basit olarak hallolacaktır. Site açmayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun diyelim. :)

5/5 - (1 vote)

“com.tr Uzantılı Hosting Almak Zor Mu?” üzerine 1 yorum.

  1. Aynen kişisel alım kimlikle ve basit ama ticari alım çok evrak gerektiriyor. Yinede bilgi için teşekkürler

Bir yanıt yazın