Yararlı Ücretsiz Udemy Kursları

Bayram tatilinde kendini geliştirmek ve bilgilerini tazelemek isteyenler için süper ücretsiz kursların linkleri alttaki gibidir. Yararlı olması dileğiyle…

Güzel bayramlarda buluşmak üzere Sevgiler… :)

Siber Güvenlik

Siber güvenlik başlıklarında meraklısından uzmanına kadar her kesime hitap edebilecek içerikler ile saldırılar ve bu saldırılardan korunmanın yollarının anlatıldığı, bilgiye doğrudan ulaştıran içerikler ve eğitimler.

Saldırı ve savunma için gereken bilgi, bir bıçak ve bir madalyonun iki yüzü gibidir. Birbirinden ayıramayacağımız bu bilgileri saldırganlardan önce bilerek yol yöntemleri anlamak, siber güvenlikte en zayıf halka olan insan faktörü tarafındaki farkındalığı arttırmaya yardımcı olmaktadır.

https://www.udemy.com/course/gokhanmuharremoglu/

https://www.udemy.com/course/gokhan-muharremoglu-ile-siber-guvenlik-ethical-hacking-2/

HTML

Bu kurs ile sıfır bilgiyle web sitesi nasıl yapılır öğreneceksiniz. HTML bu işin temel taşı olduğundan temeli bu kurs ile sağlam atarsanız harika bir web yazılımcısı olabilirsiniz. Bu kurs size sıfırdan html öğretecektir fakat html tek başına yetersizdir. Bu kurstan sonra önerim olarak öğrenmeniz gereken diller sırasıyla css php ve js olmaktadır.

Bu kurs sizlere web yazılımın temelini sağlam atmanız için ücretsiz olarak hazırlanmıştır. Bu kursla beraber html öğrenmeniz için sıfırdan sadece temel bilgisayar becerisine ve öğrenme isteğine sahip olmanızdan başka hiçbir şey gerekmemektedir. Web yazılıma başlamaktan korkmayın, daha önce kod bilmiyor olabilirsiniz bunun hiçbir önemi yok. Hypertext Markup Language kısaltması olan HTML, kullanıcılara web sayfaları ve uygulamaları için yapı profilleri, paragraflar, başlıklar, bağlantılar ve blok alıntılar oluşturmalarını sağlar.

HTML Ne İşe Yarar?

HTML, web tasarımcılarına sayfalar ve uygulamalar için yapı profilleri, bağlantılar, blok alıntılar, paragraflar ve başlıklar oluşturmalarında yardımcıdır. Bu konuda basit kod yapıları olan etiketler ve nitelikler kullanılarak web sayfaları şekillendirilebilir. HTML için aslında bir web sitesinin iskeleti denilebilir. Yani HTML kodları olmadan web sitesi kodlanamaz.

Web sitesi ve sayfaları oluşturulurken mutlaka kullanılması gereken HTML, yeni başlayanlar için öğrenmesi en kolay biçimleme dillerinden biridir. HTML dersleri alarak sistemli bir çalışma için kendinizi geliştirebilir, öğrendiğiniz bilgileri web sayfası tasarlama aşamasında deneyebilirsiniz. Zamanla sahip olduklarınızdan fazlasını öğrenebilir ve web sitesi tasarlama konusunda söz sahibi olabilirsiniz.

https://www.udemy.com/course/sifirdan-web-sitesi-yapmak-html-egitimi/?couponCode=UDEMYUCRETSIZKURS

Python

Python son yılların en popüler yazılım dilidir. Kod yazmaya başlamak için ilk seçilmesi gereken dildir. Bu dili, bir profesyonelden öğrenmenin avantajını yaşayacaksınız. Kod yazma geçmişiniz olmasına gerek yoktur. Günde 2 saat verimli çalışma ile bu kurstan azami faydayı sağlayabilirsiniz. Python’ın günlük konuşma dilini olan yakınlığı, size kod yazmayı sevdirecek, buna inanıyorum.

Bu kurs kimler için uygun derseniz, Python’ı sıfırdan öğrenmek isteyen ve bilip geliştirmek isteyen herkes!

https://www.udemy.com/course/sifirdan-uzmanliga-python-egitimi/?couponCode=BAYRAM01

JAVA

Java kurs 1

Bu eğitim, dünyanın en yaygın dillerinden olan Java’yı ve nesne-merkezli programlamayı (OOP), en temelinden öğretmeyi hedefler. Eğitimi almak için, öğrenmeyi tutkuyla istemek dışında bir şart yoktur. Bu eğitimde “Java”nın kelime anlamından ve tarihinden başlayarak, satır satır nasıl kod yazılır, nasıl derlenir ve çalıştırılır, varsa hataları nasıl düzeltilir, tüm bunları keyifle öğreneceksiniz. Konular en başından kalıtım ve enuma kadar detaylı bir şekilde işlenecektir.

Eğitimin başında Java dilinin en temel özelliklerini, söz dizimi kurallarını (syntax & grammar), anahtar kelimeleri, yorumları, veri tiplerini ele aldıktan sonra Java ile yordamsal (procedural) ve nesne-merkezli (object-oriented) programlamaya derin bir şekilde girilmektedir. Dolayısıyla eğitimde for, while, if-else, switch-case vb. akış kontrol (flow control) yapılarından sonra nesne oluşturma, kurucular (constructors), nesne ve sınıf alanları ve metotları, statik ve this anahtar kelimeleri ve kalıtım/miras (inheritance) konuları ele alınacaktır. Ayrıca en çok kullanılan, String, Date, vb. sınıflar ile diziler (arrays) ve enum da eğitimin konuları arasındadır.

Bu eğitimde hem algoritmik düşünceye hem de nesne-merkezli düşünceye giriş yapılacaktır. Akış kontrol yapılarının işlendiği kısımlarda yoğun algoritmik örnekler vardır. Nesneler kısmında ise farklı nesne modelleme örnekleri verilmektedir.

Java’nın yeni sürümleri çıktıkça, ele alınan konularda yenilikler olursa, bu yenilikleri ele alan yeni bölümler eğitime eklenecektir.

Bu eğitim Oracle’ın Java sertifikalarına hazırlık olarak da alınabilir.

Bu eğitim çok detaylıdır, konuları bildiğinizi düşünseniz bile, atlamadan ve sindirerek ilerleyin. Tüm örneklerini çalıştırın, oynayın, bozun, her şeyin nedenini anlayın ve tekrar çalışır hale getirin. Kendi örneklerinizi yazın, benzer teknikleri uygulayın, ödevleri muhakkak yapın. Ödevlerin çözümlerini de kod olarak paylaşacağım. Ayrıca bazı ödevlerin çözümlerini videolarda da bulacaksınız.

Eğitimin kaynak kodlarına hem Github üzerinden hem de Eclipse projesi olarak ulaşabilirsiniz. Github’da ayrıca PDF yansılar (slides) da var. (Yansılarda zaman zaman sonradan yaptığım değişiklikleri de görebilirsiniz.) Bunun için 1. bölümün resourcelarına bakın.

Bu eğitim online canlı derslerle yapıldığı için sıklıkla katılımcı sorularına cevap verdiğimi göreceksiniz. Umarım bu durum eğitimden elde edeceğiniz faydayı arttırır. Siz de ihtiyaç duyduğunuzda, eğitimle ilgili, yansılarda mesela, herhangi bir yanlışlık, düzeltme ihtiyacı vs. olduğunu düşündüğünüzde bana akin@javaturk.org adresinden bana ulaşabilirsiniz.

https://www.udemy.com/course/java-ile-nesne-merkezli-programlamaya-giris/?couponCode=FBC610FCA45A6E5F6E72

Java kurs 2

Bu kursun amacı, katılımcının Java SE ile nesne-merkezli ve fonksiyonel programlama yetkinliklerini tamamlamak ve exceptions, collections, generics, modules ve ve fonksiyonel programlama tekniklerini kullanarak program geliştirebilmesini sağlamaktır. Bu eğitim Java diline giriş yapan ve yine Udemy’de yayınlanmış olan Java ile Nesne Merkezli Programlamaya Giriş’in devamıdır. Dolayısıyla bu eğitimin içeriğine hakim olmadan bu eğitimi almayın.

Bu eğitim Java’da en temel yordamsal (procedural) ve nesne-merkezli (object-oriented) yapılarının, enum ve miras (inheritance) da dahil olmak üzere bilindiğini varsayar. Bunlar üzerine bu kurs, çok şekillilik (polymorphism), soyut sınıflar (abstract classes) ve arayüzler (interfaces), iç sınıflar (nested/inner classes), modüller, sıra dışı durum yönetimi ve assertionları (exception management and assertions) bina eder. Sınıf tasarımı (class design) ile daha sağlıklı nesne-merkezli programlama nasıl yapılacağını ele alır. Sonrasında kurs fonksiyonel programlamaya (functional programming) giriş yapar ve Java’da fonksiyonel programlama ile lambda ifadelerini (lambda expressions) ele alır. Kurs torbalar ve genel yapılar (collections and generics) ile biter.

Kurs çok detaylıdır, konuları bildiğinizi düşünseniz bile, atlamadan ve sindirerek ilerleyin. Tüm örneklerini çalıştırın, oynayın, bozun, her şeyin nedenini anlayın ve tekrar çalışır hale getirin. Kendi örneklerinizi yazın, benzer teknikleri uygulayın, ödevleri muhakkak yapın. Ödevlerin çözümlerini de kod olarak paylaşacağım. Ayrıca bazı ödevlerin çözümlerini videolarda da bulacaksınız.

Eğitimin kaynak kodlarına hem Github üzerinden hem de Eclipse projesi olarak ulaşabilirsiniz. Github’da ayrıca PDF yansılar (slides) da var. (yansılarda zaman zaman sonradan yaptığım değişiklikleri de görebilirsiniz.) Bunun için 1. bölümün resourcelarına bakın.

Bu eğitim online canlı derslerle yapıldığı için sıklıkla katılımcı sorularına cevap verdiğimi göreceksiniz. Umarım bu durum eğitimden elde edeceğiniz faydayı arttırır. Siz de ihtiyaç duyduğunuzda, eğitimle ilgili, yansılarda mesela, herhangi bir yanlışlık, düzeltme ihtiyacı vs. olduğunu düşündüğünüzde bana akin@javaturk.org adresinden bana ulaşabilirsiniz.

https://www.udemy.com/course/java-ile-nesne-merkezli-ve-fonksiyonel-programlama/?couponCode=B73DD226FF48CBB825E0

Rate this post