En İyi 10 Siber Tehdit Haritası 2021

Bromium’un yardımıyla, dijital suç sonucunun yasadışı kazançlarda yıllık 1,5 trilyon dolara yükseldiğini öğreniyoruz. Bu yazımızda Siber Saldırı Haritalarını listeliyoruz .

Şimdi çoğunuz Bromium’un ne olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Temel olarak Cupertino, California merkezli bir başlangıç ​​şirketi olduğunu ve gelişmiş bir kötü amaçlı yazılım koruma sistemi sunduğu için sanallaştırma teknolojisiyle çalıştığını söyleyeyim.

GitHub, EA gibi birçok popüler web sitesi veya web portalı var ve her gün daha kapsamlı, yüksek teknolojili saldırılarla karşılaşan daha pek çok şey, artan siber suç eğilimine kurban gidiyor.

Şimdi burada şu soru ortaya çıkıyor, saldırgan kim, bu saldırılar nereden geliyor? En iyi saldırgan ne topluyor? Böylece tüm bu soruların cevabını hesapları inceleyerek ve ardından olası tüm bilgileri araştırarak alabilirsiniz.

Evet, hesabı incelerseniz DDoS saldırılarını ve saldırıları okursunuz. Şimdi DDoS nedir diye düşünebilirsiniz. DDoS, bir Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısıdır ve bu saldırıyla, bir saldırgan, çeşitli kaynaklardan gelen trafiklere boğularak, erişilemeyen bir çevrimiçi hizmet üretmeye çalışır.

DDoS saldırıları bankalardan haber sitelerine kadar pek çok değerli kaynağı hedef alıyor ve internet kullanıcıları için hayati bilgilere yeniden basamamaları ve erişememeleri için önemli zorluklar sunuyor. Bunlar, Siber Saldırı Haritaları ile kaynak ve hedef arasındaki DDoS saldırı paketlerini görebilirsiniz.

Bu nedenle, düşük ila orta boyutlu bir Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısını gözden kaçırıyorsanız, veri günlüklerini araştırabilir ve kendinizi belirli saldırılara karşı savunmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri elde edebilirsiniz. Daha önemli saldırılarla birlikte manuel aramalar da zaman alıcı ve oldukça zayıftır.

Bu nedenle, savunucunun siber saldırılarla verimli bir şekilde mücadele edebilmeleri için başka planları olması gerekir. Ancak, bir DDos saldırısıyla karşılaşmıyorsanız ve dünyayı saran siber güvenlik çatışmalarından biraz bilgi edinmek için en iyi dijital saldırılar hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Ancak şu soru ortaya çıkıyor: Bu bilgi hakkında nereye bakacaksınız? Endişelenmeyin, internet servis sağlayıcılarını (ISS) deneyebileceğiniz için; DDOS karşıtı sağlayıcıları kontrol etmenizi söyler. Bu nedenle, siber güvenliğin küresel olarak nasıl işlediğini görmek ve takip etmek için dijital saldırı haritalarını izleyerek şu anda neler olduğunu görebilirsiniz.

Ayrıca, siber saldırılara ve kötü niyetli paketlerin ülkeler arasında nasıl etkileşime girdiğine de tanık olabilirsiniz . Bu nedenle, görsel dijital tehdit çatışmalarının sınıflandırmasını basitçe izleyebilmeniz için dijital tehditleri görmek için en iyi 10 siber saldırı haritasını tartışacağız.

O halde çok vakit kaybetmeden başlayalım ve aşağıda bahsettiğimiz tüm Siber Saldırı Haritaları listesini inceleyelim.

Kaspersky Tehdit Haritası

İlk başta bir Kaspersky siber tehdidimiz var, internette bulunan tüm haritalar arasında en kapsamlı haritalardan biri. Bu nedenle, grafik arayüz söz konusu olduğunda en iyi şekilde çalışır. Üstelik, aynı zamanda inanılmaz derecede pürüzsüz görünüyor.

Siber Saldırı Haritaları
Kaspersky Saldırı Haritası

Bu nedenle esas olarak internet yıkımını ifade eder. Haritayı açtığınızda, mevcut konumunuzu tanır ve ülkeniz için eyaletleri gösterir ve yalnızca geçen haftanın en büyük sosyal saldırılarını ve virüslerini de içermekle kalmaz.

Kaspersky haritası tarafından algılanan bazı etkinlikler şunlardır:

  • Erişimde Tarama
  • İsteğe Bağlı Tarama
  • Kaspersky Anti-spam
  • Posta Anti-Virüs
  • Botnet etkinliği algılama
  • Web Anti-Virüs
  • İzinsiz Giriş Tespit Taraması
  • Güvenlik Açığı Taraması

Norse Saldırı Haritası

İskandinav Saldırı Haritası

Sırada, bir İskandinav saldırı haritası var, bu iyi bilinen siber saldırı haritalarından biri ve genel olarak, son birkaç yıldır sorgunun bir parçası olan bir güvenlik firması.

Norse, haritalarında görüntülenen verileri göz önünde bulundurarak, saldırıların “Norse bal küpü kuruluşuna karşı küçük bir canlı akış alt kümesine dayandığını” belirtiyor. İlginçtir ki, şirketler ofiste ortaya çıktığında logolarını haritaya ekleyebilirler.

Arbor Networks

Siber Saldırı Haritaları
Arbor Ağları Haritası

Üçüncü sırada Arbor ağlarımız var, listedeki ünlü saldırılardan biri, bu kısmen Google fikirleriyle oluşturulmuş bir karma harita.

Ayrıca, dijital saldırı haritası, Arbor’un ATLAS tehdit istihbarat operasyonundan elde edilen verilerle DDoS saldırılarını izler. Böylece yeni veriler 300’den fazla ISP müşterisinden ve 130 Tbps küresel trafikten elde edilir, dolayısıyla harita DDoS saldırılarını görselleştirecek ve boyut ve türe göre filtreleme sağlayacaktır.

Dijital Saldırı Haritası

Dijital Saldırı Haritası

Dijital Saldırı Haritası, dünya çapındaki DDoS saldırılarının görselleştirme verilerini basitçe gösteren canlı bir haritadır ve yalnızca Dijital Saldırı Haritası bile Google Ideas ve Arbor Networks arasındaki bir işbirliğiyle oluşturulmakla kalmaz.

Ayrıca, bu saldırı haritası, çeşitli seçeneklerle haritayı filtrelemenize yardımcı olur, böylece saldırıları Büyük, Olağandışı ve Kombine gibi boyutlara göre kolayca tanımlayabilirsiniz.

Hatta onları saldırı türüne göre de tanımlayabilirsiniz:

  • TCP Bağlantısı (bağlantıları doldurma)
  • Süre
  • Hacimsel (bant genişliği yeme)
  • Başvuru
  • Parçalanma (paket parçaları)
  • Kaynak ve hedef bağlantı noktası numarası

Bu nedenle, çevrimiçi görünümünüzü azaltabileceği, durumunuza zarar verebileceği ve finansal olarak size zarar verebileceği için DDoS’un çevrimiçi pazar için bir tehdit olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bu nedenle, bir işletme sahibi veya web üreticisiyseniz, SUCURI, Cloudflare ve daha pek çok hizmetten yararlanarak çevrimiçi varlıklarınızı DDoS saldırılarından korumayı inceleyebilirsiniz.

Trend Micro Botnet Haritası

Siber Saldırı Haritaları
Trend Mikro Haritası

Sırada Trend Micro var, bir Botnet Bağlantı Panosu ve dünya genelinde botnetler tarafından yönetilen C&C (Komut ve Kontrol) sunucularını izleyen daha mütevazı, sadeleştirilmiş bir siber saldırı haritası .

Bununla birlikte, sunulan verilerin yaşı belli değil, ancak geleneksel veriler 14 gün öncesine kadar uzanıyor.

Fortinet Tehdit Haritası

Siber Saldırı Haritaları
Fortinet Saldırı Haritası

Trend Micro’dan sonra elimizde Fortinet Tehdit Haritası var, Norse’dakiyle karşılaştırılabilir görünüyor ve kayıtlı vakaların oynatılmasını gösteriyor gibi görünüyor.

Bu nedenle, saldırılar temsil edilir, ekranın sol alt kısmına çok sayıda istatistiğin dönen bir bölümü gelir. Üstelik bu haritayla ilgili en ilginç şey, Fortinet müşterilerinin belgelere göre kendilerine ait bir haritaya sahip olmalarıdır.

FireEye Siber Tehdit Haritası

FireEye Tehdit Haritası

FireEye, genel olarak aşağıdaki verilerle tüm saldırıların benzersiz bir özetini almanızı sağladığından, günümüzde internette bulunan iyi bilinen siber saldırı haritalarından biridir.

  • Ülkelere göre en iyi hücum oyuncusu
  • Ülkelere göre en iyi hücum oyuncusu

Tüm bunların dışında, FireEye yukarıdaki haritalar kadar karmaşık değildir ve endüstri ve ülke bazında veri için çalışıyorsanız gerçekten faydalıdır. Dolayısıyla bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi almak istiyorsanız, şüphesiz bu haritayı bir kez göz önünde bulundurmalısınız.

DDoS ve Siber Saldırı Haritası

DDoS ve Siber Saldırı Haritası

İşte DDoS ve siber Saldırı Haritası geliyor, bu küresel bir siber güvenlik durumsal bilgi platformudur. Dolayısıyla bu tehdit Haritası, her işletmenin belirli dikey ve coğrafi profiline göre uyarlanmış kapsamlı bir uyarı ortamı alıştırması içinde yüksek düzeyde bağlamsallaştırılmış görünürlük uygular.

Ayrıca, tehdit verilerini toplamak ve incelemek için çeşitli araçlar ve yöntemler kullanır. Bu nedenle , yalnızca bir saldırı kampanyasının çeşitli göstergelerini seçerek DDoS ve siber saldırıların yeteneklerine ve potansiyeline güçlü bir şekilde odaklanıyoruz .

Checkpoint Siber Saldırı Haritası

Siber Saldırı Haritaları
Kontrol Noktası Siber Saldırı Haritası

Şimdi elimizde Checkpoint Cyber ​​Attack Map var, bu da Checkpoint Software’den ThreatCloud siber saldırı haritasını sağlayan haritalardan biri. Bu nedenle, her gün gece yarısı PST’de sıfırlanan geçmiş verileri gösterir.

Dahası, harita Norse’dekinden daha görsel ama yine de aynı temel yapıya sahip. Ancak, oynatmayı izlemek için ek bir özellik daha var, en iyi eleştirmenler ve hedefler, aylık ve haftalık istatistiklerle tarihsel olarak görülebilir ve gözlemlenebilir.

Akamai Saldırı Haritası

Siber Saldırı Haritaları
Akamai Saldırı Haritası

Sonunda Akamai’miz var, bu siber saldırı haritasından bahsedecek olursak, bu haritanın ekstra bir şeyi olmadığını açıklığa kavuşturalım. Ancak Akami, medya ve bulut güvenliği çözümleri için internette bulunan önde gelen içerik dağıtım ağı (CDN) hizmet sağlayıcılarından biridir.

Ağ ve saldırı trafiği özeti hakkında bilgi veren gerçek zamanlı bir web monitörü sunar ve yalnızca bölgeye göre de filtreleyebilirsiniz. Üstelik tüm bunların dışında, Akami ağı 130’dan fazla ülkede 1700’den fazla ağda mevcuttur.

Çözüm ve Öneriler

Günümüzde, istenmeyen e-posta ve kötü amaçlı yazılım bulaşmaları ile birlikte siber saldırılar çok hızlı bir şekilde büyürken, yukarıda incelediğimiz siber saldırı haritaları bu kötü niyetli tehditleri azaltmanıza yardımcı olmayacak, ancak gerçek şu ki, sahip olmanız kesinlikle yararlı olacaktır. Çevremizdeki iş dünyasındaki en büyük risklerin net bir görünümü.

Bu dijital saldırı haritalarını incelerken, bu hiper bağlantılı işletmedeki hiç kimsenin ağ tehditlerine karşı güvende olmadığı ortaya çıkıyor, bu nedenle kullanıcıların yaklaşan tehditler veya saldırılar hakkında kolayca bilgi sahibi olabilmeleri için haritalar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Bu nedenle, herhangi bir kamu veya özel siber güvenlik ekibinin parçasıysanız, kuruluşunuzdaki güvenlik açıklarının üstesinden gelmek için güvenlik denetimleri uygulayarak saldırı yüzeyinizi incelemek gibi temel bilgilerle başlayın.

Bu nedenle, bu siber saldırı haritalarını inceleyin ve saldırıları tanımanıza kesinlikle yardımcı olacaktır

Kaynak

Rate this post