Trend ve Önemli Siber Güvenlik Açıkları

1. En Büyük Siber Tehdit : Veri İhlalleri

Veri ihlalleri, en büyük siber güvenlik sorunu olarak bildirilmeye devam ediyor ve bu, kişisel veriler değerli bir karaborsa malı olarak kaldığı sürece muhtemelen devam edecek. Veri gizliliğinin ve özellikle kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması, kuruluşlar için büyük olasılıkla akılda kalmaya devam edecektir. Bu kısmen, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gibi giderek daha sıkı hale gelen gizlilik mevzuatından kaynaklanıyor , ancak kuruluşlar aynı zamanda imajlarına yönelik bir ihlalin olumsuz sonuçlarının giderek daha fazla farkına varıyor. Web uygulaması kusurlarının önde gelen bir veri ihlali kaynağı olmasıyla, web uygulaması güvenliğinin sağlanması tüm kuruluşlar için en önemli öncelik haline gelmiştir.

2. Siber Güvenlik Becerileri Açığı

Güvenlik ekiplerinin her zamankinden daha fazla tehditle uğraşması gerekmesine rağmen, siber güvenlik uzmanlarına olan talep arzı aşmaya devam ediyor. Dünya çapında her üç kuruluştan ikisinin BT güvenlik personeli sıkıntısı bildirmesiyle birlikte, çevrimiçi güvenlik açığı yönetimi çözümleri gibi otomatikleştirilmiş güvenlik araçları , iyi bir güvenlik duruşunu sürdürmek için hızla gerekli hale geliyor. Modern ürünler, küçük bir ekibin bile birden çok web sitesini ve web uygulamasını verimli bir şekilde güvence altına almasına olanak tanıyarak acil işe alım sorunlarına teknolojik bir çözüm sunar.

3. Bulut Güvenliği Sorunları

İş süreçleri, altyapı ve veriler giderek daha fazla buluta taşınırken, bilgileri ve kritik altyapıyı korumak, kurumsal güvenliğe tamamen yeni yaklaşımlar gerektirir. Kritik verilerin kontrolünü sürdürmek ve gerçek zamanlı tehdit istihbaratı sağlamak için mücadele eden kuruluşlarla birlikte bulut tabanlı tehditler kaçınılmaz olarak büyümeye devam edecek. Uygun olmayan şekilde güvenli hale getirilmiş veya yapılandırılmış veri paketleri, büyük ve küçük kuruluşlar için büyük veri ihlalleri riskini artırır ve yetkisiz bulut hizmetlerinin tümü son kullanıcılar tarafından çok kolay bir şekilde eklenebilir. Kuruluşlar, manuel güvenlik yönetiminin artık büyük web uygulama altyapıları için uygun olmadığını keşfediyor ve bu da onları web uygulama güvenliğine yaklaşımlarını yeniden düşünmeye zorluyor.

4. Siber Güvenlikte Otomasyon ve Entegrasyon

Güvenlik uzmanları, geliştiriciler ve mühendisler daha az kaynakla daha fazlasını yapma baskısı altındadır, bu nedenle otomasyon ve entegrasyon her yönüyle çok önemlidir. By çevik süreçlerin içine güvenliği birleştiren böyle CI / CD gibi DevOps gerekli hız ve gelişme kalitesini korurken, kuruluşlar etkin bir risk yönetebilir. Birden fazla web hizmetini birleştiren genişleyen web uygulamalarının güvenliğini sağlamak giderek zorlaşıyor ve otomatik çözümler , yetersiz çalışan ekiplerin iş yükünü azaltmak için bir gereklilik haline geliyor.

5. Siber Güvenliğin Öneminin Artan Farkındalığı

Birçok kuruluşta devam eden dijital dönüşümle birlikte, siber güvenlik sorunlarına ilişkin farkındalık, yalnızca büyük kuruluşlar için değil, aynı zamanda küçük işletmeler için de büyümeye devam ediyor. Giderek daha fazla işletme, etkili bir siber güvenlik stratejisine ve siber olay müdahale planına sahip olmanın bir lüks değil, bir gereklilik olduğunu fark etmeye başlıyor . Bilgi güvenliği eğitimi, siber hijyeni iyileştirmek ve organizasyonun tüm seviyelerinde sağlam bir güvenlik duruşu sürdürmek için tüm personel için sıradan hale geliyor. Güvenlik, yazılım geliştirme yaşam döngüsünde, güvenliği geliştirmenin tüm aşamalarında entegre etmek için SecDevOps / DevSecOps süreçleriyle kalıcı bir yer kazanıyor.

6. Büyük Bir Siber Güvenlik Riski Olarak Mobil Cihazlar

Çalışanlar tarafından kullanılan mobil cihazların sayısı ve bu cihazlarda depolanan iş verilerinin miktarı artmaya devam ediyor. Mobil kötü amaçlı yazılımın doğrudan ticari etkisi düşük olsa da, mobil cihaz kullanımı ve kötüye kullanımla ilgili veri ihlallerinin sayısında bir artış bekleyebiliriz. Şirket sistemlerine erişmek için kullanılan her cihaz, güvenliğini sağlamak için başka bir uç noktadır, bu nedenle riski azaltmanın bir yolu, gerçek zamanlı güvenlik açığı yönetimi ile güvenli bir web uygulama altyapısı aracılığıyla erişim sağlamaktır.

7. Devlet Destekli Siber Saldırıların Artan Etkisi

Ulus devlet aktörleri tarafından desteklenen gelişmiş kalıcı tehditler artık küresel güvenlik manzarasının önemli bir parçası. Devlet tarafından gayri resmi olarak desteklenen siber suçlular DDoS saldırıları gerçekleştirebilir, yüksek profilli veri ihlallerine neden olabilir, siyasi ve endüstriyel sırları çalabilir, yanlış bilgi yayabilir, küresel görüş ve olayları etkileyebilir ve olumsuz sesleri susturabilir. Siyasi gerginlikler arttıkça, bu faaliyetlerin artmasını bekleyebiliriz – ve sıfır gün istismarlarına erişimi olan gelişmiş, küresel olarak dağıtılmış saldırganlar karşısında güvenliği sağlamak, büyük işletmelerin ve hükümet kuruluşlarının bilinen ve ortadan kaldırmak için eşit derecede gelişmiş çözümler kullanmasını gerektirecektir. ortaya çıkan güvenlik açıkları.

8. IoT Cihazlarıyla İlgili Riskler

Yeni ürünler ve teknolojiler sunma yarışında, güvenlik nadiren ilk düşüncedir, bu nedenle patlayan IoT (Nesnelerin İnterneti) alanının çok sayıda güvenlik hatasına yol açması şaşırtıcı değildir . Sabit kodlanmış kimlik bilgileri, güvenli olmayan kablosuz iletişim, şifrelenmemiş kişisel veriler, doğrulanmamış ürün yazılımı güncellemeleri, savunmasız web arayüzleri – liste uzayıp gidiyor. Yönlendiriciler ve NAS sunucuları gibi güvenliği ihlal edilmiş IoT cihazları, iletişim ve verilere erişim sağlayabilir, daha sonraki saldırılar için giriş noktaları görevi görebilir veya DDoS saldırı dronları görevi görebilirken, ev otomasyon ürünleri ve giyilebilir cihazlar, kişisel olarak tanımlanabilen bilgileri ve diğer verileri çalmak için kullanılabilir. suçlular için yararlı.

9. Barikatın Her İki Tarafında Yapay Zeka

Yapay zeka (AI) alanındaki gelişmeler, makine öğrenimi teknolojilerini siber güvenlik dahil tüm pazar segmentlerinde giderek daha fazla ürüne getiriyor. Yüz algılama, doğal dil işleme ve tehdit algılama için derin öğrenme algoritmaları kullanılmaktadır. Ancak yapay zeka, siber suçlular tarafından giderek daha karmaşık hale gelen kötü amaçlı yazılım ve saldırı yöntemleri geliştirmek için silah haline getiriliyor ve kuruluşların bilinen güvenlik açığı ve saldırı imzalarına güvenmek yerine gelişmiş sezgisel çözümler kullanmasını gerektiriyor.

10. Evergreen Phishing Tehdidi

Kimlik avı saldırıları, kimlik bilgilerini ve kimlikleri çalmak, kötü amaçlı yazılımları dağıtmak, hileli ödemeleri ortaya çıkarmak, kripto para madenciliği (kripto para madenciliği) vb. İçin etkili bir yöntem olmaya devam ediyor ve tehdit yakın zamanda ortadan kalkmayacak. Aynı şey, uluslararası siber suçlar için sağlam bir gelir kaynağı sağlamaya devam eden fidye yazılımı saldırıları için de geçerli. Etkili koruma, yalnızca tüm çalışanlar ve iş ortakları için uygun siber güvenlik eğitimi değil, aynı zamanda saldırganların kimlik avı girişimlerinde kullanılan gizli bilgileri elde etmesini önlemek için derinlemesine güvenlik ve güvenlik açığı yönetimi gerektirir.

Kaynak: LİNK

Rate this post

Bir yanıt yazın