WordPress Bakım Hatası ve Çözümü

“Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute”

Baş belası olan bu hatayla ilk karşılaştığınızda hosting üzerinde bir güncelleme yapılıyor sanabilirsiniz fakat durum farklıdır. Word Press bir güncellemeyi yaparken tamamlamadan sayfadan ayrıldıysanız ya da sayfayı , bilgisayarı kapattıysanız bu durumla karşılaşabilirsiniz. Word Press kendini bakım moduna almış ve kilitlemiştir.

Tavsiye edeceğimiz çözümü uygulamadan önce yedek almanız iyi olacaktır. Tüm site yedeğinizi cPanel üzerinden rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Ek bir yöntem olarak filezilla ya da benzeri ftp araçları ile sunucuya bağlanıp ana klasör ve dosyaları çekebilirsiniz.

Sonrasında ana dizin içindeki yukarda görünen suçlu dosyayı (.maintenance) buluyoruz. Bu dosya yüzünden sitemiz kilitlenmiştir. Bu dosyayı görüntüleyemediyseniz hemen endişelenmeyin cPanel dosya yöneticisi ayarlarında gizli dosyaları göster açık olmayabilir. Hemen iligli ayarı gizli klasörleri göster olarak değiştiriyoruz.

İlgili dosyayı görüyorsak herşey hazır. Şimdi sadece .maintenance dosyasını siliyoruz. İşlem bu kadar, hadi geçmiş olsun.

Sitemizi sayfayı yenilerek kontrol ediyoruz ve sorun düzelmiş…


5/5 - (3 votes)

Bir yanıt yazın