Tereyağı ve Margarin Arasındaki Farklar

Tereyağı ve margarine dışarıdan bakınca ayırt etmek zordur. İki üründen biri pahalı diğeri ise ekonomik ama sağlıksızdır. Peki birbirlerinin alternatifi olarak kullanılan bu iki ürün arasındaki önemli farklar nelerdir?

Tereyağı ve margarin arasındaki fark nedir?

Tereyağı, Süt kaymağının çırpılıp yoğunlaşması sonucu elde edilen bir süt ürünüdür. Son derece doğal ve sağlıklı bir hayvansal üründür. Ticari olarak satılan tereyağının en az yüzde 80’i yağ olmalıdır. Kalan yüzdesi ise su ve süt proteinlerinden oluşmalıdır.

Tereyağı

Margarin ise; yağ, tuz, su ve emülgatörler gibi birkaç ilave bileşenden yapılır. Bitkisel temellidir ve içinde birden fazla bileşen bulunur.

Margarin

İşte ilk ayrım burada başlar. Biri hayvansal kökenlidir, diğeri ise bitkisel.

Margarin üretimi daha az maliyetli olduğu için tereyağına göre çok daha ucuzdur.

Margarin ile yapılan unlu mamüller daha yumuşak olur ve daha geç bayatlarlar. Ancak magarin, tereyağı gibi diğer malzemelerle kolayca özdeşmezler.

Margarin

Bisküvi kıvamında kurabiye elde etmek isteyenlere tereyağı önerilir.

Margarinin su oranı daha yüksektir. Bu sebeple daha dayanıklı hamurlar elde etmeniz mümkün

Tereyağı

Tereyağının besinsel değeri yüksektir. Margarinin ise tam tersi, çünkü içinde birden fazla katkı maddesi bulunur.

Sağlığınızı düşünyorsanız tereyağı tüketmenizi tavsiye ederim.
Nitekim alttaki görselde göreceğiniz üzere karıncalarda benimle aynı fikirde ve tereyağını seviyorlar.

Sağlıklı günler dilerim.

Karıncalar doğalı seçer.


5/5 - (3 votes)

Bir yanıt yazın