Kış Yorgunluğu Nasıl Geçer

Kış aylarında yaşanılan vitamin eksikleri neticesinde vücudumuzun savunması düşer ve bu durum kolayca hastalanmamıza ve yorgun hissetmemize neden olabilir.

Aşağıdaki besinleri tüketerek hem yorgunluğunuzdan kurtulacak hemde hastalıklara yakalanma şansınız azalacaktır.

Kış aylarında güneşten mahrum kalmamız sonucu vücutta D vitamini eksiliği yaşanır. Bu vitamin eksikliğinde ise vücudumuzdaki mutluluk hormonu da azalır. Serotonin eksikliğinde kişi kendisini daha mutsuz ve yorgun hissedebilir. Yorgunluk sadece psikolojik olarak değil çeşitli rahatsızlıklara da yol açabilir.

Serotoninin, mide bağırsak ve sindirim sisteminin doğru çalışabilmesi için son derece önemlidir. Vücuda en büyük destek doğru beslenme.

Taze meyve ve sebze tüketimine ağırlık vermek gerekiyor. Serotonin hormonu, triptofan ismi verilen madde tarafından sentezlenir. Vücudumuzun üretemediği bu maddeyi ise süt, süt ürünleri, kış sebzeleri ve kış meyvelerinden temin edebiliriz.

Özellikle; brokoli, ıspanak ve patates gibi besinler triptofan bakımından son derece zengindir. Bu besinlerin yanı sıra; ceviz, fıstık, Antep fıstığı, bakliyatlar, fındık ve kaju tüketerekte vücudunuzdaki serotonin hormonunu artırabiliriz.

Kış yorgunluğunu hafifletmeye yarayan yeşil çay, içerdiği kafein sayesinde zihni canlandırır ve algılamayı artırır. Akşam yemeği sonrası bir bardak papatya çayı içmek de gerginliği azaltmakta oldukça etkilidir. Sadece yorgunluğu gidermekle kalmaz aynı zamanda sindirim sistemini de iyileştirir.

Herkese mutlu günler…

5/5 - (2 votes)

Bir yanıt yazın