Kali Kurulumu Sonrası Yapılacak İşlemler

Merhabalar,

Kali kurumunuz bittikten sonra yapılması gereken işlemleri basit şekilde aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Source.list düzenlemesi

Ekranın sol köşeseindeki dosya yöneticimizi açıyoruz ve Root klasörüne geliyoruz.
Buradan other locations (diğer lokasyonlar) klasörünü açıyoruz. Burada karşımıza “network” (ağ) ve “computer” (bilgisayar) olarak 2 dosya görünecektir. Bilgisayara tıklayalım ve açalım. Açılan ekranda “etc” klasörünü açalım. Açılan ekranda “apt” klasörüne girelim. İşte karşımızda source.list dosyası duruyor.

Dosyaya sağ tıklayıp leafpad ile açalım. Açılan ekrandaki tüm yazıları silelim. Sonrasında aşağıdaki link üzerinden kali’nin en güncel repository (depo) adreslerini indirelim ve satırlar halinde dosyaya kaydedelim ve dosyayı kapatalım. Source.list güncellemesi bu kadardı, hadi geçiş olsun. Artık kali’mizi güncelleyebiliriz.

Kali source.list repository adresleri

Kali Update

Source.list dosyamızı güncelleyip repositoryleri eklediğimize göre artık alttaki komut ile güncelleme işlemlerimize başlayabiliriz. Terminali (uç birim) açıp aynen alttaki komutları yazıp enter tuşuna basınız.

apt-get update

Kali Upgrade

Update komutu ile repository listelerimizi güncelledik peki ya tüm programları en güncel sürümlerine nasıl çekeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. İşte tamda bu adıma geldik, alttaki komutu yazarak işletim sistemi içindeki tüm programların en son sürümlerini yükleyeceğiz ve artık güncelleme işlemlerini bu adımdan sonra sonlandıracağız. Bu adım tamamlandıktan sonra kali’mize bir reset atıyoruz.
En güncel şekilde artık kali’yi kullabilirsiniz.

apt-get upgrade -y

5/5 - (4 votes)

Bir yanıt yazın